Epres-spárgás superfood saláta

2021.04.28

Az epres-spárgás quinoasaláta tökéletes ebéd vagy vacsora, amit nagyon könnyű elkészíteni.

A mozzarellát leszűrjük, leitatjuk a nedvességet róla egy papírtörlővel, és tányérra pakoljuk úgy, hogy ne érjenek össze, majd fagyasztóba tesszük kb. 15 percre, vagy ameddig meg nem fagy.

A quinoát átmossuk, bő, sós vízben puhára főzzük kb. 15 perc alatt, majd leszűrjük. A spárga fás részét levágjuk, a vastagabb részét meghámozzuk, és 3-4 cm-es darabokra vágjuk, majd forró, lobogó, sós vízbe dobjuk. Ha újraforrt, további 2 percet főzzük, majd jeges vízben lehűtjük, és leszűrjük.

A sajtgolyókat szokásos módon bepanírozzuk, ehhez a felvert tojásokat sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a vizet, hogy egyenletesen bevonja majd a massza a golyókat. A második kör panírozásnál a zsemlemorzsához tesszük a panko morzsát, hogy jó ropogós legyen a bunda. A bepanírozott sajtokat visszatesszük a fagyasztóba, és hagyjuk, hogy teljesen kifagyjon.

A salátához az epret negyedekbe vagy félbe vágjuk, összekeverjük a spárgával és a quinoával. A dresszing hozzávalóit egy turmixban vagy aprítógépben lezúzzuk, majd ráöntjük a salira, és összeforgatjuk. A mandulát durvára vágjuk, és egy száraz serpenyőben megpirítjuk.

A sajtot kb. 160 fokos olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük, majd egy papírtörlőn lecsepegtetjük. Ezzel és a mandulával tálaljuk a salátát. Ízlés szerint friss bazsalikomot is tehetünk rá.

Hozzávalók:

A rántott mozzarellagolyókhoz:

  •  1 csomag mozzarellagolyó 
  • 100 g liszt
  • 3 db tojás
  • só, bors
  • 2 ek víz
  • 150 - 200 g zsemlemorzsa
  • 50g panko morzsa

A salátához:

  • 100 g színes quinoa (fele fehér, fele vörös)
  • 1 csokor zöld spárga
  • 6 - 7 szem friss eper
  • 2 ek egész mandula

A dresszinghez:

  • 100 g eper
  • kis csokor friss bazsalikom
  • só, bors
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 tk méz
  • 1 tk balzsamecet 
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el