Epres-spárgás superfood saláta

Az epres-spárgás quinoasaláta tökéletes ebéd vagy vacsora, amit nagyon könnyű elkészíteni.
A mozzarellát leszűrjük, leitatjuk a nedvességet róla egy papírtörlővel, és tányérra pakoljuk úgy, hogy ne érjenek össze, majd fagyasztóba tesszük kb. 15 percre, vagy ameddig meg nem fagy.
A quinoát átmossuk, bő, sós vízben puhára főzzük kb. 15 perc alatt, majd leszűrjük. A spárga fás részét levágjuk, a vastagabb részét meghámozzuk, és 3-4 cm-es darabokra vágjuk, majd forró, lobogó, sós vízbe dobjuk. Ha újraforrt, további 2 percet főzzük, majd jeges vízben lehűtjük, és leszűrjük.
A sajtgolyókat szokásos módon bepanírozzuk, ehhez a felvert tojásokat sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a vizet, hogy egyenletesen bevonja majd a massza a golyókat. A második kör panírozásnál a zsemlemorzsához tesszük a panko morzsát, hogy jó ropogós legyen a bunda. A bepanírozott sajtokat visszatesszük a fagyasztóba, és hagyjuk, hogy teljesen kifagyjon.
A salátához az epret negyedekbe vagy félbe vágjuk, összekeverjük a spárgával és a quinoával. A dresszing hozzávalóit egy turmixban vagy aprítógépben lezúzzuk, majd ráöntjük a salira, és összeforgatjuk. A mandulát durvára vágjuk, és egy száraz serpenyőben megpirítjuk.
A sajtot kb. 160 fokos olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük, majd egy papírtörlőn lecsepegtetjük. Ezzel és a mandulával tálaljuk a salátát. Ízlés szerint friss bazsalikomot is tehetünk rá.
Hozzávalók:
A rántott mozzarellagolyókhoz:
- 1 csomag mozzarellagolyó
- 100 g liszt
- 3 db tojás
- só, bors
- 2 ek víz
- 150 - 200 g zsemlemorzsa
- 50g panko morzsa
A salátához:
- 100 g színes quinoa (fele fehér, fele vörös)
- só
- 1 csokor zöld spárga
- 6 - 7 szem friss eper
- 2 ek egész mandula
A dresszinghez:
- 100 g eper
- kis csokor friss bazsalikom
- só, bors
- 2 ek olívaolaj
- 1 tk méz
- 1 tk balzsamecet