Vegán tiramisu

2021.04.28

A vegán tiramisuhoz először a piskótát fogjuk elkészíteni, amihez elkeverjük a gluténmentes lisztet, a mandulalisztet, a sót és a sütőport. Hozzáadjuk a folyékony kókuszolajat, a mandulatejet, a kávét és az eritritet. Összekeverjük a masszát, és sütőpapírral bélelt, nagyjából 18 x 18 cm-es sütőtálba öntjük, majd 180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőbe toljuk, és kb. 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e, majd kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.

A tofut aprító- vagy turmixgépen elkezdjük lezúzni, közben hozzáadjuk az eritritet, a kókusztejet (a konzerves változat sűrűbb, krémesebb, mint a sima kókusztej), a mandulatejet és a vaníliaaromát, vagy épp vaníliarúd kikapart magjait.

A megsült, kihűlt piskótát szeletekre vágjuk, belemártjuk őket a kávéba, és poharakba vagy tálakba rétegezzük a tofus krémmel úgy, hogy minden réteget megszórunk vékonyan kakaóporral.

A süti tetejére is mehet egy kevés kakaópor, és akár azonnal is fogyasztható, de mint minden tiramisu, pár óra vagy egy éjszaka pihentetés után lesz a legszuperebb!

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 150 g gluténmentes liszt
  • 100 g mandulaliszt
  • 1 csipet só
  • 1 tk sütőpor
  • 80 g kókuszolaj
  • 100 ml mandulatej
  • 120 ml kávé
  • 100 g eritrit 

A krémhez:

  • 350 g tofu
  • 60 g eritrit
  • 400 g kókusztej (konzerves)
  • 40 ml mandulatej
  • 1 mk vaníliaaroma 

A rétegezéshez:

  • 120 ml kávé
  • 2 ek kakaópor 
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el