Vega rakott karfiol

2021.04.28

A rizst elkeverjük az alaplével, egy tálba tesszük, és mikróban 15-20 perc alatt a max fokozaton készre főzzük.

A szójagranulátumot összekeverjük a szójaszósszal és a fűszerekkel, majd leöntjük a forró vízzel, és hagyjuk állni 5 percet.

A raguhoz az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és rárakjuk a paradicsompürét. 3-4 perc pirítás után rádobjuk a fűszereket, a szójagranulátumot, meglocsoljuk a szójaszósszal, és felöntjük az alaplével. 10 percig főzzük.

Közben a karfiolt apró rózsákra szedjük, a torzsáját is kis darabokra vágjuk, összekeverjük a többi hozzávalóval, és 220 fokra előmelegített sütőbe dobjuk 20 percre, közben félidőben egyszer átkeverjük.

A tepsi aljába rakjuk a rizst, erre jöhet a paradicsomos ragu, végül a karfiol. A tejfölt kikeverjük a fűszerekkel, rákenjük a karfiolra, megszórjuk a zsemlemorzsával, és 190 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

Hozzávalók: 

A rizshez: 

  • 200 g rizs  
  • 400 ml zöldségalaplé 
A szójás részhez:
  • 150 g szójagranulátum
  • 3 ek szójaszósz
  • 1 tk fokhagymapor
  • frissen őrölt bors
  • 300 ml forró víz 

A raguhoz:

  • 2 ek olaj
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagymasó, bors
  • 3 ek paradicsompüré
  • 1 nagy csipet oregánó
  • 1 nagy csipet őrölt római kömény
  • 1 tk füstölt paprika
  • 1 tk fokhagymapor
  • 3 ek szójaszósz
  • 300 ml zöldségalaplé 

A karfiolos rész:

  • 1 fej karfiol
  • só, bors
  • 3 ek olaj 

A tetejére:

  • 250 g tejföl
  • só, bors
  • 1 nagy csipet füstölt paprika
  • 3 ek zsemlemorzsa 
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el