Egyserpenyős csirkemell újkrumplival és kelbimbóval

2021.04.28

Az egyserpenyős csirkemell elkészítéséhez először a krumplit elfelezzük, és 10 perc alatt megpároljuk a mikróban.

A csirkemellet 2-3 centis kockákra vágjuk, és egy nagyobb serpenyőben, magas hőmérsékleten 2-3 perc alatt elősütjük 2 evőkanál olajon, közben sózzuk, borsozzuk. Ha kész, kiszedjük egy tányérra. A visszamaradt szaftra öntünk még 2 evőkanál olajat, rádobjuk az apróra vágott hagymákat, és az egészet megsózzuk, hogy gyorsabban piruljon. 2-3 perc pirítás után mehet rá az elfelezett kelbimbó és a 2-3 centis kockákra vágott paprika. 3-4 perc múlva rádobjuk az elfelezett és a mikróban megpárolt krumplit, majd a húst is, és az egészet felöntjük a vízzel. Fedő alatt 5 percig pároljuk.

Közben a mártogatóshoz összekeverjük a joghurtot, a sót, a borsot, a fokhagymaport és az apróra vágott kaprot.

A serpenyőről levesszük a fedőt, és felvesszük a hőfokot, majd aranybarnára pirítjuk a krumplis csirkemellet. Hozzáadjuk az apróra vágott zöld fűszereket, a mustárt, és ha szükséges, még sózzuk. A mártással tálaljuk.

Hozzávalók: 

  • 400 g csirkemell
  • 4 ek olívaolaj
  • só, bors
  • 2 fej salottahagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 250 g kelbimbó
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 250 g mini krumpli
  • 100 ml víz 
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 1 tk mustár 


Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el