Egyserpenyős csirkemell újkrumplival és kelbimbóval

Az egyserpenyős csirkemell elkészítéséhez először a krumplit elfelezzük, és 10 perc alatt megpároljuk a mikróban.
A csirkemellet 2-3 centis kockákra vágjuk, és egy nagyobb serpenyőben, magas hőmérsékleten 2-3 perc alatt elősütjük 2 evőkanál olajon, közben sózzuk, borsozzuk. Ha kész, kiszedjük egy tányérra. A visszamaradt szaftra öntünk még 2 evőkanál olajat, rádobjuk az apróra vágott hagymákat, és az egészet megsózzuk, hogy gyorsabban piruljon. 2-3 perc pirítás után mehet rá az elfelezett kelbimbó és a 2-3 centis kockákra vágott paprika. 3-4 perc múlva rádobjuk az elfelezett és a mikróban megpárolt krumplit, majd a húst is, és az egészet felöntjük a vízzel. Fedő alatt 5 percig pároljuk.
Közben a mártogatóshoz összekeverjük a joghurtot, a sót, a borsot, a fokhagymaport és az apróra vágott kaprot.
A serpenyőről levesszük a fedőt, és felvesszük a hőfokot, majd aranybarnára pirítjuk a krumplis csirkemellet. Hozzáadjuk az apróra vágott zöld fűszereket, a mustárt, és ha szükséges, még sózzuk. A mártással tálaljuk.
Hozzávalók:
- 400 g csirkemell
- 4 ek olívaolaj
- só, bors
- 2 fej salottahagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 250 g kelbimbó
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 250 g mini krumpli
- 100 ml víz
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 csokor friss bazsalikom
- 1 tk mustár