Cukkinis palacsinta

2021.04.28

A cukkinis palacsinta elkészítése semmivel sem bonyolultabb, mint egy klasszik palacsintáé: a cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, összekeverjük egy nagy csipet sóval, majd hagyjuk 10 percet állni. A mandulatejbe keverjük a citromlevet, és ezt is hagyjuk állni 4-5 percet.

Kinyomkodjuk a cukkinit, majd egy nagy tálban összekeverjük a tojással és a borssal, 2-3 részletben hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a mandulatejet, végül pedig az olívaolajat. 10 percet hagyjuk állni, majd enyhén kiolajozott serpenyőben, a klasszikus módon palacsintaként megsütjük. Ízlés szerint fokhagymás tejföllel tálalhatjuk.

Ha édességként akarjuk fogyasztani (nyugodtan, mert egyáltalán nem érződik a cukkini), akkor egy evőkanál édesítőt/mézet/cukrot adhatunk a tésztához, és pl. lekvárral tálaljuk.

Hozzávalók:

  • 2 db cukkini
  • só, bors
  • 200 ml mandulatej
  • ½ db citrom leve
  • 2 db tojás
  • 1 tk sütőpor
  • 150 g liszt
  • 2 ek olívaolaj 

A sütéshez: olivaolaj

A tálaláshoz: foghagymás tejföl

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el