Vegán túrógombóc

2021.04.28

Azt hittétek a túrógombóc a vegánoknak csak egy álom? Egy nagy túrót! Ma már tényleg mindent, de mindent meglehet valósítani úgy, hogy a vegánok és a tejérzékenyek is tudják fogyasztani. A vegán túrógombóc kölesből van, és legalább olyan egyszerű elkészíteni, mint a legjobb túrógombócot az oldalunkról.

A kölest átmossuk. Egy lábasban a vízzel, a mandulatejjel a cukorral és egy csipet sóval lassan megfőzzük, amíg meg nem puhul. Ha elfőtte az összes levet, belerakjuk a citrom levét és héját, és addig főzzük, amíg a citrom levét is felszívta. Ekkor elzárjuk és hagyjuk kihűlni. Ezután 8 kis golyót formázunk belőle, amit legalább 20 perce hűtőbe teszünk.

A zsemlemorzsát egy száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk, megforgatjuk benne a gombócokat, és lekvárral tálaljuk.

Hozzávalók:

  • 150 g köles
  • 100 ml víz
  • 550 ml m
  • andulatej
  • 3 ek porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 db citrom leve és héja (kisebb)
  • 5 ek zsemlemorzsa

A tálaláshoz: lekvár

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el