Homemade dupla sajtos hamburger

A vöröshagymát félbevágjuk, felszeleteljük majd mikrohullámú sütőben, alacsony fokozaton kb. 8-10 perc alatt dehidratálom. A darált húst sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a fokhagymaport és a szárított vöröshagymát, majd kézzel jól összegyúrjuk. A fűszerezett húst hat részre osztjuk, így kb. 7-8 dkg-os húspogácsákat kapunk, és egyenként, sütőpapír között, egy lábas segítségével ujjnyi vastagságúra lapítjuk. A bucikat kettévágjuk.
Egy serpenyőt kevés olajjal felhevítünk és megsütjük rajta a hamburgerpogácsákat. Ezekre kerül egy-egy szelet sajt. Az összeállításnál a kettévágott buci aljára kerül egy sajtos húspogácsa, erre még egy ebből a gyönyörűségből, majd pár szelet hagyma, és csemegeuborka karika. A bucik kalapjait beborítjuk ketchuppal és mustárral és megkoronázzuk vele a hamburgerünket.
Hozzávalók:
- 2 fej vöröshagyma
- 500 g darált marhahús
- só, bors
- 1 mk fokhagymapor
- 1 mk zárított vöröshagyma
- 1 csomag lapka cheddar sajt
- 1 db csemegeuborka
- ketchup
- mustár
- 3 db szezámmagos hamburgerzsömle