Homemade dupla sajtos hamburger

2021.04.28

A vöröshagymát félbevágjuk, felszeleteljük majd mikrohullámú sütőben, alacsony fokozaton kb. 8-10 perc alatt dehidratálom. A darált húst sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a fokhagymaport és a szárított vöröshagymát, majd kézzel jól összegyúrjuk. A fűszerezett húst hat részre osztjuk, így kb. 7-8 dkg-os húspogácsákat kapunk, és egyenként, sütőpapír között, egy lábas segítségével ujjnyi vastagságúra lapítjuk. A bucikat kettévágjuk.

Egy serpenyőt kevés olajjal felhevítünk és megsütjük rajta a hamburgerpogácsákat. Ezekre kerül egy-egy szelet sajt. Az összeállításnál a kettévágott buci aljára kerül egy sajtos húspogácsa, erre még egy ebből a gyönyörűségből, majd pár szelet hagyma, és csemegeuborka karika. A bucik kalapjait beborítjuk ketchuppal és mustárral és megkoronázzuk vele a hamburgerünket.

Hozzávalók:

  • 2 fej vöröshagyma
  • 500 g darált marhahús
  • só, bors
  • 1 mk fokhagymapor
  • 1 mk zárított vöröshagyma
  • 1 csomag lapka cheddar sajt
  • 1 db csemegeuborka
  • ketchup
  • mustár
  • 3 db szezámmagos hamburgerzsömle 


Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el