Klubszendvics

A klubszendvics is egy olyan étel, hogy mindenkinek megvan belőle a maga változata, de részünkről a baconszeletek pirításával kezdünk.
Egy serpenyőben közepes lángon ropogósra pirítjuk a bacont, majd félretesszük. A visszamaradt zsírban megpirítjuk a sonkaszeleteket, majd azt is félretesszük.
A kenyérszeleteket megvajazzuk, majd a forró serpenyőben készre pirítjuk minden oldalukat, közben enyhén sózzuk és borsozzuk.
Ezután a tojásokat is megsütjük az olajon - mi mindkét oldalát megpirítottuk -, és fordítás után rádobjuk a sajtszeleteket, hogy egy kicsit megolvadjanak.
A szendvics összerakásához egy szelet kenyeret megkenünk majonézzel, rárakunk egy salátalevelet, erre teszünk 2-3 szelet ropogós bacont, majd a sonkát, a sajttal borított tojást, és végül paradicsomszeleteket, majd ugyanezt megismételjük, és egy utolsó szelet majonézzel megkent kenyérrel fejezzük be. Ha ketté szeretnétek vágni, érdemes megtűzni egy fogvájóval, vagy nyárssal, mert annyira cuccos, hogy könnyen szétesik. Haladók sült krumplival és egy koktéllal fogyasszák egy bárban.
Hozzávalók:
- 12 szelet bacon
- 200 g szeletelt főtt sonka
- 6 szelet toastkenyér
- 20 - 30 g vaj
- só, bors
- 4 db tojás
- 1 - 2 ek olaj
- 4 szelet cheddar sajt
- 100 g majonéz
- 4 db salátalevél (mi római salátát használtunk)
- 2 db paradicsom