Paprikás krumpli

2021.04.28

Egy kevés zsíron elkezdjük pirítani a felkockázott fehér szalonnát, majd a zsírra dobjuk a felkarikázott kolbászok felét, és ezt is megpirítjuk.

Amikor kész, kiszedjük a kolbászt, és a felkockázott hagymát is megdinszteljük a zsíron. Amikor már kezd összeesni, rányomunk egy fokhagymát, majd hozzáadjuk a pirospaprikákat, és elkeverjük.

A paprikát és a paradicsomot nagyon apróra kockázzuk, a lábasba szórjuk, ha kell, egy kicsi vizet is adhatunk hozzá, és folyamatos kevergetés mellett elkezdjük hőkezelni. 5-8 perc múlva hozzáadunk egy közepes burgonyát, vékony gyufaszál méretűre vágva, és 10-15 percig kevergetjük, ha szükséges, mindig egy kevés vizet pótolva. Ezzel az a célunk, hogy vastag, sűrű szaft keletkezzen.

Ha kezd szétesni a szeletelt krumpli, hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, felhúzzuk annyi vízzel, ami pont ellepi, fűszerezzük, majd közepes lángon folyamatos kevergetés mellett készre főzzük. A vége előtt 5 perccel hozzáadjuk a maradék felszeletelt kolbászt, a főzés végén pedig az elősütött kolbászt is belekeverjük, kevés apróra vágott petrezselyemmel díszítjük, és készen is vagyunk.

Hozzávalók:

  • 100 g fehér szalonna
  • 2 ek sertészsír
  • 50 g szárazkolbász
  • 50 g lángolt kolbász
  • 50 g füstölt kolbász
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk füstölt paprika
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 mk csípős pirospaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 kg pucolt burgonya
  • só, bors
  • 1 mk őrölt kömény
  • 1 tk majoranna
  • ½ csokor petrezselyem 
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el