Paprikás krumpli

Egy kevés zsíron elkezdjük pirítani a felkockázott fehér szalonnát, majd a zsírra dobjuk a felkarikázott kolbászok felét, és ezt is megpirítjuk.
Amikor kész, kiszedjük a kolbászt, és a felkockázott hagymát is megdinszteljük a zsíron. Amikor már kezd összeesni, rányomunk egy fokhagymát, majd hozzáadjuk a pirospaprikákat, és elkeverjük.
A paprikát és a paradicsomot nagyon apróra kockázzuk, a lábasba szórjuk, ha kell, egy kicsi vizet is adhatunk hozzá, és folyamatos kevergetés mellett elkezdjük hőkezelni. 5-8 perc múlva hozzáadunk egy közepes burgonyát, vékony gyufaszál méretűre vágva, és 10-15 percig kevergetjük, ha szükséges, mindig egy kevés vizet pótolva. Ezzel az a célunk, hogy vastag, sűrű szaft keletkezzen.
Ha kezd szétesni a szeletelt krumpli, hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, felhúzzuk annyi vízzel, ami pont ellepi, fűszerezzük, majd közepes lángon folyamatos kevergetés mellett készre főzzük. A vége előtt 5 perccel hozzáadjuk a maradék felszeletelt kolbászt, a főzés végén pedig az elősütött kolbászt is belekeverjük, kevés apróra vágott petrezselyemmel díszítjük, és készen is vagyunk.
Hozzávalók:
- 100 g fehér szalonna
- 2 ek sertészsír
- 50 g szárazkolbász
- 50 g lángolt kolbász
- 50 g füstölt kolbász
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk füstölt paprika
- 1 ek pirospaprika
- 1 mk csípős pirospaprika
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- 1 kg pucolt burgonya
- só, bors
- 1 mk őrölt kömény
- 1 tk majoranna
- ½ csokor petrezselyem