Songoku pizza

A gombát felszeleteljük, és egy extra forró serpenyőben kb. 5 perc alatt előpirítjuk az olajon. A sajtot lereszeljük, a sonkát tetszőlegesen felvágjuk.
A tésztához az élesztőt és a cukrot összekeverjük, felöntjük a langyos vízzel, és lefedve felfuttatjuk (kb. 10 perc). A liszthez keverjük a sót, majd felöntjük a futtatott élesztős vízzel és az olívaolajjal, és addig dagasztjuk, amíg egy homogén, selymes, lágy tésztát nem kapunk. Enyhén belisztezzük és lefedve duplájára kelesztjük, majd szétosztjuk 2-3 részre, kigombócozzuk, és újból lefedve pihentetjük, amíg újra fel nem lazul.
Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát, sütőpapírra tesszük, majd megkenjük 2-4 evőkanál paradicsomszósszal, ezután jöhet rá a sajt. Megszórjuk kukoricával sonkával és gombával, majd meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal. A sütőt előmelegítjük 230 fokra a tepsivel együtt, majd a tepsit kivesszük, és ráhúzzuk a pizzát a sütőpapírral együtt. Amilyen gyorsan tudjuk, betesszük a sütőbe, és 10-15 perc alatt készre sütjük.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 5 g porélesztő
- ½ ek cukor
- 250 ml langyos víz
- 400 g pizzaliszt
- ½ ek só
- 2 ek olívaolaj
A feltéthez:
- 4 - 5 ek olaj
- 250 g csiperke
- 200 g kukorica
- 200 g sonka
- 1 konzerv darált paradicsom
- 400 g mozzarella
- pár ek olívaolaj