Sült csirkemell meggymártással

2021.04.28

A csirkemellet megsózzuk, majd egy serpenyőben olajat hevítünk, és a húsok minden oldalát - nemcsak az alját és a tetejét, hanem az összes oldalát - oldalanként kb. 1-2 perc alatt kérgesítjük. Nem kell teljesen átsütni a húst, hiszen amint szép kérget kapott minden oldala, betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 15 percre. Míg sül a hús a sütőben, az oldalon leírtak szerint elkészítjük a rizst.

Ha megsült a hús, kivesszük a sütőből, és szeletelés előtt 8-10 percig pihenni hagyjuk.

Tányérra szedjük a rizst, rátesszük a csirkeszeleteket, és az egészet leöntjük a meggymártással.

Hozzávalók:

  • Előre elkészített meggymártás
  • 800 g csirkemellfilé
  • 50 ml olaj 

Rizshez:

  • 30 ml olaj
  • 300 g rizs
  • 600 ml víz 


Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el