Zöld pesztós csirke

2021.04.28

A pesztós csirke elkészítéséhez a csirkemelleket a közepüknél kettényitjuk, hogy szép nagy és viszonylag vastag szeleteket kapjunk. Sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben a forró olajon kérget sütünk rájuk.

Egy tepsibe tesszük a csirkemelleket, bekenjük őket a pesztóval, rájuk pakoljuk a kb. fél cm vastagra vágott paradicsomszeleteket, megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük, majd grillfokozaton további 3-5 percig, hogy szépen megpiruljon a tetején a sajt.

Míg sül a hús, az oldalon leírtak alapján elkészítjük mellé köretként a rizst.

Hozzávalók:

  • 400 g csirkemellfilé
  • só, bors
  • 3 - 4 ek olaj
  • 150 g zöld pesztó
  • 2 db paradicsom
  • 150 g trappista 


Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el